Nord om Løjt med udsigt til Kalvø og Genner Bugt

Det smukkeste Løjt kan byde på Nord om Løjt.
Her møder du noget af det smukkeste Løjt Land kan byde på. Vi har boet i byen i mange år. Og der er ikke tal på det antal gange, vi har valgt netop denne tur - langs marker og gennem skov.
Oplevelsen skifter hele tiden. Om foråret vrimler det med fugle. Hele året møder du ravne og musvåger. Du træffer "Mikkel" og rådyr. og så er udsigten mød Kalvø og ud over Genner Bugt. Det er bare enestående.
Turen er overkommelig den er kun på 6,1 km Se kortet til højre.
På Rundemøllevej lige før grusvejen går ned mod den gamle mølle skal du gå ind til venstre ud på "Overdrevet. Udsigten er til at falde i staver over - se ovenfor
Du kan læse mere om overdrevet ved at klikke her
Alternativ rute
Næste gang du lander ved Rundemølle kan du vælge alternativer og udfordringer ved rundemølle
I stedet for at dreje til højre ad Dygvighoved Møllevej fortsætter du lige ud af Rundemøllevej - forbi Rundemølle. Fortsæt et par hundrede meter op af bakken så går Kalvøstien ind til venstre.

Du kan vælge at tage Kalvøstien. Det bliver en lang tur, men en meget smuk tur. Tak kaffe og madpakke med. Du kan se et lille kort til Højre, men de kan også klikke her og læse meget mere om Kalvøstien
--------------------------------------------------------------------
Skov og Naturstyrelsens beskrivelse af Kalvøstien starter ved Genner Hoel. Du finder mere om Genner Hoel Camping og Pandekagehuset - Haderslevvej 462 ved at klikke her.

Når du kommer fra Rundemølle finder du skovstien mod Genner Hoel til venstre et stykke oppe af bakken - se kortet til højre.
Følg stien gennem skoven. En dejlig tur. I Genner Hoel kan du bl.a. spise i Pandekagehuset.

Og har du mod på udfordringer? Så tag en tur i High Park ved Genner Hoel Sønderjylland.
Klik og læs meget mere

Du har flere muligheder på turen nord om Løjt

Hvor Dybvighoved Møllevej ender, kan du vælge at gå mod Løjt. Men du kan også fortsætte lige ud mod Nørreskoven Klik og læs mere
Du kan også dreje mod venstre ned til Dybvighoved. Slå dig ned ved strandkanten og nyd udsigte over til Kalvø.
Turen rundt ved Rundemølle er meget kuperet. En ekstra charme - hvad oplever du bag den næste bakketop?

Rute kort mv.

Kalvøstien fra Genner Hoel

Rundemølle

Rundemølle er en af de gamle kendte sønderjyske vandmøller. I dag huser møllen Løjt Lokalhistorisk Forenings samlinger.
Udstillingerne omfatter bl.a. interiører fra kaptajnsgårdene på Løjt Land, Beklædning fra inderst til yderst gennem næsten 100 år, en gammel købmandsforretning, Landbrugsredskaber og anden mekanik samt 50 store skibsmodeller, der viser skibsbygning gennem 5.000 år.