Hør mere om historien på det smukke Løjtland.

gammelt billede rundemølle
Løjt Lokalhistoriske Forening arrangerer igen den populære bustur rundt på det skønne Løjt land med formanden for foreningen Erling Madsen som guide,
Bussen kører 3 gange fra Forsamlingshuset
kl. 13.00, KL. 14.30 og igen kl. 16.00.
Pris pr person kr. 20,- Børn under 14 år kommer gratis med.

Denne tur er nu blevet en fast tradition under Løjt Kulturnat. I 2012 deltog næsten 100 personen i arrangementet. På turen kommer vi rundt på de små veje. Vi fortæller om egnens historie. Sidste stop på turen plejer at være Kalvø.

Løjt Lokalhstoriske Forening har igennem årene fortalt om sognets historie, og vi kan med stolthed sige, at næsten intet sogn i kongeriget er blevet så godt beskrevet som Løjt. Det er sket via vore mange udgivelser af bogen ”Det gamle Løjt.” Vi er netop i gang med udgivelse nr. 33 i rækken.

Løjt Lokalhistorisk Forening driver o0gså eget lille egnsmuseum på Rundemølle. Det har vi gjort siden 1997. Det er H.M. Jebsen der har stillet lokalerne til rådighed for foreningen. Museet er åbent hver anden onsdag fra kl. 14.00 til kl. 16.30 (ulige uger) fra maj til november. Her vil man enten møde Erna Fåborg eller Erling Madsen. Karl Lildholdt styrer den flotte skibsudstilling og Alf Madsen sørger for at vedligeholde og rengøre skibene. Har du lyst til at se udstillingen kan det også arrangeres på andre tidspunkter. I skal være mindst 5 personer. Kontakt Erling Madsen på telefon 7461 7804
Er du interesseret i lokal historie, eller vil du gerne give en hånd med på museet, så kan vi bestemt godt bruge lidt flere hænder. Har du lyst og mod på at være med, så kontakt Erling Madsen på tlf 7461 7804.