Løjt Skole og Løjstrup

Løjtstrup er en miniby på Løjt skole. Her er eleverne de ansatte, og de er bestyrere af butikker.
I Løjtstrup er der noget for enhver smag. Der er kunst, der er forkælelse i form af mad, kager, chokolade og is, men også wellness for krop og sjæl.Der er fis og ballade fra en gøglertrup og der er seje eksperimenter fra nørdlaboratoriet.
Her er flotte og forskellige kunstværksteder, hvor du kan se, afprøve og købe kunst.

 

Løjtstrup har eget ”pengesystem” som hedder Løjro. Hvis du skal købe noget i byen, skal du huske at veksle danske kroner til Løjro i Løjtstrup bank.

Du kan tage i restaurant ”Nøj, det smach a Løjt.” Vi har været på jagt på Løjt land og der er indsamlet lokale opskrifter. Så er der udvalgt 5 opskrifter. Så specialet er en nyfortolkning af egnsretter, som du kan komme og smage.
Du kan købe en kogebog, der indeholder de nyfortolkede egnsrette og sjove historier, som selvfølgelig er skrevet på sønderjysk.

Vi har også en bager ”Æ bacheri” som ligeledes har været på jagt efter de lokale egnsopskrifter på kager og andet kagegodt. Her har vi holdt fast ved de gode gamle opskrifter.
På Kulturnatten vil der være en udstilling om kagernes historie i caféen og i forsamlingshuset.

Småkagefabrikken. Her kan du få de lækreste hjemmebagte småkager – her findes de i mange størrelser og tykkelser. Gå efter duften.

Er du vild med at forkæle dig selv? Chokoladebutikken har de dejlige hjemmelavede chokolader. Er du mere til iskolde forkælelser, så har isboden dejlig hjemmelavet is i alle regnbuens farver. Du finder helt sikkert en is der falder i din smag.

I Løjtstrup har vi også en masse for de kunstinteresserede. Du finder butikker med kunst og design, hvor man har arbejdet med at fornye det brugte, og give det et ekstra pimp så materialet får et helt nyt lækkert look.
"Kunst og udsmykning" har stået for ny udsmykning af skolen og udstilling fra lokale kunstnere….


Løjtstrups genbrugsbutik. Her er der både tale om en traditionel genbrugsbutik og et kreativt værksted, hvor der arbejdes med genbrug og redesign. Her har de været optaget af tankerne omkring bæredygtighed, genbrug og fairtrade.

 

Papirværkstedet er stedet hvor der fremstilles flotte postkort, kuverter og papirkunst/origami m.m. som selvfølgelig er til salg.
Går du rundt i Løjstrup vil du måske støde ind i en ”gøglertrup” som laver fis og kunstnerier. Goglerne er også gode til at spille musik. Måske er der en forestilling lige rundt om hjørnet?


I Casino har du mulighed for at forøge formuen (eller miste alt!). Der er forskellige former for spil, hvor du kan gøre en pengeindsats og måske vinde, eller tabe?

 

Men der er ikke kun fis og ballade – der er også noget for de store og små "Einsteins", noget til "Nørderne". I Løjtstrup finder du også et Nørdlaboratorie! Her vil de så gerne vise dig nogle fascinerende eksperimenter.

Er du til leg, tons og tummel er det et skønt Legeland i hallen, her kan du hygge og tumle med dine venner.

 

Vil du vide mere kan du få et lille hæfte ved skolens indgange.
Så på gensyn i Løjstrup.

4 billeder på stribe